DICK  VAN DEN BERG

Dick van den Berg is filmmaker. Van kinds af aan eigenlijk al. Met zijn bedrijf A1 Studio maakt hij al twintig jaar bedrijfsfilms, productpromo’s, animaties en portretten.

FAMILIEDOCUMENTAIRE EN BEDRIJFSDOCUMENTAIRE
Sinds een paar jaar zijn daar twee nieuw genres bijgekomen: de FamilieDocumentaire en de BedrijfsDocumentaire. Bij de eerste legt hij een familiegeschiedenis vast, in tweede belicht hij de boeiende facetten van familiebedrijven. Het zijn verhalen vol feiten en emoties, die ook een tijdsbeeld geven. Het idee komt voort uit het werk dat Van den Berg verrichtte voor Kamp Amersfoort. Meer dan 100 interviews met oud-gevangenen nam hij af: ”Daarbij kwamen zóveel verhalen los. Ik kwam er meer en meer achter dat een dergelijk levend document waarde zou kunnen hebben voor iedereen.”

EEN BLIJVENDE HERINNERING
Wie op een regenachtige zondagmiddag in het verleden duikt en geen genoegen wil nemen met fotoalbums, kan nu ook een documentaire laten maken. Een dankbaar document voor het nageslacht, voor wie de vele herinneringen op deze manier blijven voortbestaan. Vaak is de aanleiding voor het laten maken van een FamilieDocumentaire een verjaardag van één van de ouders of een jubileum. Ook bij de BedrijfsDocumentaire zijn vele mijlpalen denkbaar, zoals een verhuizing of afscheid. De documentaire is dan een passend cadeau: “We horen zo vaak ‘dat wisten we niet’. Keer op keer komen er verrassende verhalen naar voren. Die leggen we graag vast op de gevoelige plaat!”

Dick van den Berg